scooter-reparatie

Scooter onderhoud en reparatie

Een scooter is een handig, snel en relatief goedkoop vervoersmiddel. Scooter gebruikers hebben de voordelen van dit vervoersmiddel op een rijtje gezet. Om er zo lang mogelijk van te genieten is natuurlijk scooteronderhoud en eventuele reparatie noodzakelijk. Als je nu besluit om de onderhoudsdaden zelf te plegen of om naar een goede monteur te gaan is het belangrijk het volgende in acht te nemen: Om de scooter in goede staat te houden is het raadzaam om hem 1 kleine onderhoudsbeurt te geven en minstens 2 keer in het jaar 1 groot onderhoudsbeurt.

Voordelen scooter servicebeurt

Hoe vaak je de scooter een onderhoudsbeurt geeft zal natuurlijk afhangen van het gebruik. Leg je lange afstanden af of juist korte bijvoorbeeld. Ook zijn er verschillen in onderhoud bij de soort motor. Gaat het om een 2 takt of 4 takt machine. Veel voorkomend klein onderhoud bestaat vooral uit eenvoudige aanpassingen zoals het vervangen van bougies of de accu. De banden nakijken en dergelijke. Deze duren meestal niet langer dan 20 minuten en kunnen soms met een beetje handigheid zelf gepleegd worden. Zorg dan wel ervoor dat je de juiste producten aanschaft voor jouw specifiek model . Zo voorkom je onnodig verlies.

Scooter onderhoud

Bij een grote onderhoudsbeurt zul je een betrouwbare monteur moeten raadplegen. Bij groot scooter onderhoud gaat het meestal om wat ingrijpendere reparaties. De remmen na kijken , het schoonmaken van de luchtfilter en de carburateur schoonmaken kun je het liefst professioneel laten doen. Dit scooter onderhoud kan lang duren en je zou je scooter enkele uurtjes moeten achterlaten.

Scooter reparaties

Er zijn reparaties of onderhoudsbeurten die langer duren dan 15 minuten, zoals het het schoonmaken van uw  carburateur, het checken van je remmen en het schoonmaken van de luchtfilter. Een klein scooter onderhoud en reparatie beurt kan al rond de zestig Euro kosten (uurloon en materiaal) Een grote onderhoudsbeurt ligt rond de tachtig tot honderd euro ( uurloon en materiaal)

Wil je heel lang van je scooter genieten, dan is scooter onderhoud en reparatie een must! Geef je nieuwe scooter het liefst zijn eerste beurt na 500 km Probeer daarna bij elke 2500 km een beurt te geven. Door tijdelijk de scooter te onderhouden voorkom je extra reparaties,onnodige kosten en ben je natuurlijk veiliger op de weg.

Je scooter onderhoud en reparaties kan je snel en goedkoop laten uitvoeren bij Fast Furious scooters.

Voor meer informatie en tips voor het onderhoud van je scooter lees hier meerscooter-serivcebeurt